logoRGOC

Binnen het RGOC hebben we de opleiding HOOG in het vaandel.
In het opleidingsplan HOOG (Herziening Opleiding Obstetrie en Gynaecologie) staat de opleiding thematisch en competentiegericht beschreven met bijbehorende toetsmomenten en het behalen van bekwaamheidsniveaus.
Het profiel gynaecoloog ziet het RGOC zoals beschreven in het opleidingsplan BOEG (Bezinning Op Eindtermen Gynaecologie). Dit betekent dat de gynaecoloog van de nabije toekomst een uitgebreide diagnostische kennis heeft in de obstetrie, gynaecologie en voortplantingsgeneeskunde. Deze gynaecoloog is therapeutisch bekwaam in één (of meerdere) van de differentiatiegebieden.
De gynaecoloog-in-opleiding wordt getraind om straks 24/7 (diensten) acute zorg te kunnen verlenen. Allen worden competentiegericht opgeleid en ontwikkelen behalve medische kennis, goede basisvaardigheden in wetenschap, samenwerken, organiseren, communiceren en maatschappelijk handelen. Hij/zij is straks binnen een vakgroep of maatschap een professional, gespecialiseerd in één van de deelgebieden.
De opleiding is een continuüm, ook al vindt deze in verschillende ziekenhuizen plaats. Het RGOC heeft het universitaire en niet-universitaire deel van de opleiding goed op elkaar afgestemd. Het universitaire deel en niet-universitaire deel zijn complementair aan elkaar. De opleiders dragen hun gezamenlijke verantwoordelijkheid.
De a(n)ios hebben gedurende hun opleiding een staflid als mentor met wie de hij/zij ervaringen kan delen. De mentor heeft tevens de functie van coach en adviseur.
Wetenschappelijke vorming vinden we erg belangrijk. Zo wordt er van de aios verwacht, dat er tijdens de zesjarige opleiding tenminste één publicatie verschijnt (PubMed) en één voordracht wordt gehouden op een geaccrediteerd congres.
Om een goede gynaecoloog te worden zijn echter ook andere competenties nodig. Bij de selectie kijken we naast kennis en wetenschap ook heel nadrukkelijk naar karakter en vaardigheden, zoals het kunnen organiseren en samenwerken, en maatschappelijke betrokkenheid.

 

Marianne J ten Kate-Booij, universitair opleider Erasmus MC
Voorzitter RGOC

Nieuws

Agenda

  • Cursus stuitligging en schouderdystocie 9 maart 2019
  • Gynaecongres 16 en 17 mei 2019
  • Operatieve verloskunde 4 oktober 2019

 

Totale agenda

Vacatures

Volgende

AIOS selectieronde

4 februari 2019

Lees meer

 

 

 

© 2012 Rotterdamse Gynaecologen Opleidings Cluster. Alle rechten voorbehouden.

Samenwerkingsverband tussen:
Amphia Breda
Albert Schweitzer Dordrecht
Erasmus MC Rotterdam
Ikazia Rotterdam
Maasstad Rotterdam
Reinier de Graaf Delft
St Franciscus Rotterdam

Disclaimer | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotografie: Jan Dulfer
Website gemaakt door Easy-Changer.Com