logoRGOC

Het Rotterdamse Gynaecologen Opleidingscluster (RGOC) bestaat uit de universitaire kliniek, het Erasmus MC en zes niet-universitaire klinieken: Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordrecht, Amphia Ziekenhuis Breda, Ikazia Ziekenhuis Rotterdam, Maasstad Ziekenhuis Rotterdam, Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam, Reinier de Graaf Groep Delft.

 

Het RGOC-Bestuur bestaat uit twee aios, zeven opleiders en enkele stafleden van de universitaire opleidingsgroep en is daarmee representatief voor het cluster. Het RGOC bewaakt de kwaliteit en voortgang van de opleiding, zorgt voor een goede afstemming tussen het universitaire en niet-universitaire deel en beslist over wie binnen het cluster instroomt. De afgelopen jaren is veel aandacht besteed aan de implementatie van het competentiegericht opleiden (in VIVO), portfolio leren, een verdere uitwerking van het differentiëren en structuren van het onderwijs.

 

Nederland is opgedeeld in acht opleidings- en onderwijsregio's (OOR). Het RGOC behoort tot de OOR ZWN (Zuid West Nederland) <http://www.erasmusmc.nl/oor/>. De OOR ZWN is een samenwerkingsverband van ziekenhuizen en andere zorginstellingen die gezamenlijk de opleiding tot medisch specialist verzorgen. Er zijn gemiddeld genomen ongeveer 800 artsen in opleiding in de OOR ZWN. De samenwerking tussen de verschillende opleidingsinstellingen is waardevol omdat een goede opleiding tot medisch specialist wordt gekenmerkt door een academische component en een niet-academisch (perifere) component. Daarnaast biedt het samenwerkingsverband voordelen, omdat op een aantal onderwijsbeleidsterreinen instellingen gemeenschappelijk kunnen optrekken.

Nieuws

Agenda

  • Cursus stuitligging en schouderdystocie 9 maart 2019
  • Gynaecongres 16 en 17 mei 2019
  • Operatieve verloskunde 4 oktober 2019

 

Totale agenda

Vacatures

Volgende

AIOS selectieronde

4 februari 2019

Lees meer

 

 

 

© 2012 Rotterdamse Gynaecologen Opleidings Cluster. Alle rechten voorbehouden.

Samenwerkingsverband tussen:
Amphia Breda
Albert Schweitzer Dordrecht
Erasmus MC Rotterdam
Ikazia Rotterdam
Maasstad Rotterdam
Reinier de Graaf Delft
St Franciscus Rotterdam

Disclaimer | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotografie: Jan Dulfer
Website gemaakt door Easy-Changer.Com