logoRGOC

Binnen het RGOC bestaat er voor de aios vanaf 2013 de mogelijkheid om zich tijdens het laatste deel van de opleiding te differentiëren in de Benigne Gynaecologie.
Het doel is verdieping in de endoscopische chirurgie en het verhogen van diverse chirurgische (vaginale) vaardigheden. Verder vindt er afhankelijk van het toekomstig profiel verdieping plaats in deelgebieden van de benigne gynaecologie zoals endometriose, menstruele problematiek, (premaligne) vulvaire pathologie, kindergynaecologie of anticonceptie.
Differentiatie vindt zowel plaats in het Erasmus MC als in een perifere kliniek (Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam, Ikazia Ziekenhuis Rotterdam of Reinier de Graaf Groep, Delft).
Naast de medisch inhoudelijke en technische skills wordt verdere wetenschappelijke vorming geboden, als ook het bezoeken van de landelijke werkgroepbijeenkomsten en wordt er naar gestreefd de aios een internationaal congres te laten bezoeken.
Deze differentiatie is uitermate geschikt voor degenen die straks in een tweede-lijnspraktijk willen gaan werken met de focus op gynaecologie. Daarom wordt er nu tevens nagedacht over een verdere uitbreiding van deze differentiatie met modules (circa drie maanden) voor het verder ontwikkelen van de competenties organisatie, samenwerken of maatschappelijk handelen. Gedacht wordt hierbij aan het zich verder bekwamen in bedrijfsvoering (“hoe run ik een praktijk”), kennis vergaren over de financieringsstructuren, hoe zet je een project op et cetera. Op deze manier denken we dat de aios zich beter kan voorbereiden om straks als jonge klare aan het werk te gaan.

Nieuws

Agenda

  • Cursus stuitligging en schouderdystocie 9 maart 2019
  • Gynaecongres 16 en 17 mei 2019
  • Operatieve verloskunde 4 oktober 2019

 

Totale agenda

Vacatures

Volgende

AIOS selectieronde

4 februari 2019

Lees meer

 

 

 

© 2012 Rotterdamse Gynaecologen Opleidings Cluster. Alle rechten voorbehouden.

Samenwerkingsverband tussen:
Amphia Breda
Albert Schweitzer Dordrecht
Erasmus MC Rotterdam
Ikazia Rotterdam
Maasstad Rotterdam
Reinier de Graaf Delft
St Franciscus Rotterdam

Disclaimer | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotografie: Jan Dulfer
Website gemaakt door Easy-Changer.Com