logoRGOC

Het differentiëren in de urogynaecologie vindt voor circa de helft in de universitaire kliniek Erasmus MC en voor het andere deel in één van de niet-universitaire klinieken Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordrecht of Reinier de Graaf Gasthuis Delft plaats.
In het Erasmus MC wordt zelfstandig, wekelijks de bekkenbodempolikliniek gedraaid. Hier ligt de nadruk op diagnostiek met een belangrijke bijdrage van de 3D echoscopie. Daarnaast is er veel ruimte voor stages bij uroloog, MDL-arts, chirurg en bekkenbodemfysiotherapeut, assisteren bij robotchirurgie en laparoscopische sacrocolpopexie. Zowel in de universitaire kliniek als de niet-universitaire kliniek wordt meerdere keren per week in urogynaecologische operaties geparticipeerd.
In het Albert Schweitzer Ziekenhuis en in het Reinier de Graaf Gasthuis vinden op het Regionaal Bekkenbodem Centrum multidisciplinaire beoordelingen van de patiënt plaats door een incontinentieverpleegkundige, uroloog (inclusief cystoscopie), gynaecoloog (inclusief 3D echoscopie bekkenbodem en sfincter ani) en bekkenbodemfysiotherapeut met urodynamisch onderzoek op indicatie.
Vrijwel alle therapeutische technieken (klassieke prolaps chirurgie, urethrasuspensies, mesh en sacrospinale fixatie) worden uitgevoerd behoudens de laparoscopische sacrocolpopexie. Er wordt gewerkt aan centrale registratie van verrichtingen.
Binnen het differentiatiejaar is er één op één begeleiding met korte lijnen en intensieve samenwerking met andere disciplines. Voor de genoemde therapeutische verrichtingen wordt beoogd bekwaamheidsniveau vier te behalen. Er is ruimte voor wetenschappelijk onderzoek en eigen initiatieven.

Nieuws

Agenda

  • Cursus stuitligging en schouderdystocie 9 maart 2019
  • Gynaecongres 16 en 17 mei 2019
  • Operatieve verloskunde 4 oktober 2019

 

Totale agenda

Vacatures

Volgende

AIOS selectieronde

4 februari 2019

Lees meer

 

 

 

© 2012 Rotterdamse Gynaecologen Opleidings Cluster. Alle rechten voorbehouden.

Samenwerkingsverband tussen:
Amphia Breda
Albert Schweitzer Dordrecht
Erasmus MC Rotterdam
Ikazia Rotterdam
Maasstad Rotterdam
Reinier de Graaf Delft
St Franciscus Rotterdam

Disclaimer | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotografie: Jan Dulfer
Website gemaakt door Easy-Changer.Com