logoRGOC

Bij de Voortgangstoets van 2016 hebben de aios uit het Rotterdamse cluster (wederom) als beste gepresteerd.

 

Alle aios gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Een op de tien kinderen in Nederland wordt te vroeg geboren. Het Erasmus MC-Sophia behandelt een kwart van de baby's die voor de 32e week is geboren. Vroeggeborenen hebben vaak gezondheidsproblemen aan het hart en de longen. Daarom worden zij behandeld door een multidisciplinair team van onder andere cardiologen en longartsen.


De afdeling Neonatologie van het Sophia was erg benieuwd hoe het met de kinderen gaat, die 7 tot 9 jaar geleden op de afdeling hebben gelegen. In deze kleine fototentoonstelling wordt daarom aandacht besteed aan deze ex-prematuren patiënten: ooit geboren als piepkleine vroeg geboren couveusebaby's zijn ze nu uitgegroeid tot welvarende stoere kinderen.


Datum: 8 april – 6 mei 2015
Locatie: Bibliotheek Rotterdam, 4de etage
Adres: Hoogstraat 110 3011PV Rotterdam

In 2015 bestaat de VAGO, de vereniging arts-assistenten Gynaecologie en Obstetrie, alweer 40 jaar! Dit zal in stijl worden gevierd met een symposium op vrijdag 12 juni 2015 in Theater de Paardenkathedraal in hartje Utrecht, en worden afgesloten met een lustrumfeest voor alle AIOS.

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Binnen enkele weken na het openen van de inschrijving vorig jaar, stroomden de sollicitaties binnen. Niet alleen wisten vele ambitieuze aios uit het hele land en allerlei specialismen de Talentenklas te vinden, de aanmeldingen die binnenkwamen waren, zonder uitzondering, van hoog niveau en zeer verzorgd. Het doet de organisatie veel deugd dat het ontwikkelen van leiderschap blijkbaar sterk leeft onder aios. Vervolgens stond de organisatie echter voor de zware taak om een strenge selectie toe te passen en helaas ook een groot deel van de sollicitanten teleur te stellen. In de selectie is uitgegaan van een evenwichtige verdeling van specialismen, regio's en ervaringsprofielen. De groep is half januari vol enthousiasme gestart.
Inmiddels is besloten dat aan het einde van het jaar 2015 een tweede talentenklas zal worden gestart. De opening van de inschrijving wordt rond de zomer nader bekend gemaakt.

Na een spannende competitie zijn de winnaars bekend van de Simendo Skillscompetitie 2014.
Hieronder de top 3. Voor een compleet overzicht van de ranglijst kunt u inloggen op www.mysimendo.com. De ranglijst kunt u vinden onder het kopje Skills arena.

 

1ste plaats - Kevin Wevers
Afdeling: Chirurgie
Ziekenhuis: MC Leeuwarden

 

2de plaats - Robbert van Oppenraaij
Afdeling: Gynaecologie
Ziekenhuis: Erasmus MC in Rotterdam

 

3de plaats - Leonie Speksnijder
Afdeling: Gynaecologie
Ziekenhuis: Erasmus MC in Rotterdam

 

Felicitaties aan de winnaars!

Nieuws

Agenda

  • Cursus stuitligging en schouderdystocie 9 maart 2019
  • Gynaecongres 16 en 17 mei 2019
  • Operatieve verloskunde 4 oktober 2019

 

Totale agenda

Vacatures

Volgende

AIOS selectieronde

4 februari 2019

Lees meer

 

 

 

© 2012 Rotterdamse Gynaecologen Opleidings Cluster. Alle rechten voorbehouden.

Samenwerkingsverband tussen:
Amphia Breda
Albert Schweitzer Dordrecht
Erasmus MC Rotterdam
Ikazia Rotterdam
Maasstad Rotterdam
Reinier de Graaf Delft
St Franciscus Rotterdam

Disclaimer | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotografie: Jan Dulfer
Website gemaakt door Easy-Changer.Com